A A A K K K
для людей із порушенням зору
Раухівська громада
Одеська область, Березівський район

Міжнародний день боротьби з насильством проти жінок

Дата: 14.12.2021 13:55
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Насильство щодо жінок не обмежене рамками будь-якої конкретної політичної або економічної системи. Воно існує в будь-якій країні, не визнає кордонів матеріального добробуту, раси і культури. 60% українок потерпають від домашнього терору – 83 964 звернення лише за минулий рік.

09 грудня 2021 року працівниками Березівського районного сектору з питань  пробації №1спільно з головним юристом Березівського бюро правової допомоги Олександром Крижановським організовано інформаційно-просвітницький захід присвячений "Міжнародному дню боротьби з насильством проти жінок".

Олександр Крижановський наголосив, що віднині кожна жінка, на яку підняв руку чи постійно принижує чоловік (а здебільшого це чоловік), має захист – «ПОЛІНУ». Це мережа поліційних мобільних груп, спеціально створених при нашому Міністерстві внутрішніх справ для протидії домашньому насильству. У складі груп – і поліціянти, і медики, і психологи. Групи працюють вже і в місті Одеса. І якщо деспот розпускає руки, жертві потрібно якнайшвидше зателефонувати «102» і заявити про проблему. Оператори спецлінії й оперативні чергові територіальних підрозділів поліції вже поінструктовані та одразу скеровують групу "Поліна" на виклик; максимально дистанціюватися від кривдника (втекти до сусідів, вийти на сходовий майданчик) і перечекати там до приїзду групи; отримати все необхідне: поліція приструнить тирана, психолог розрадить, медик надасть першу допомогу.

Наприкінці заходу головний юрист повідомив, що постраждалі від домашнього насильства можуть отримати підтримку та допомогу на "гарячій" лінії анонімно, безкоштовно та цілодобово. Поради щодо того, як себе поводити, куди звертатися, юридична та психологічна консультації будуть надані конфіденційно. Лінія корисна навіть на стадії запобіганню домашньому насильству.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь