A A A K K K
для людей із порушенням зору
Раухівська громада
Одеська область, Березівський район

«Протидія домашньому насильству»

Дата: 28.10.2021 17:45
Кількість переглядів: 306

«Протидія домашньому насильству»

 

         Проблема сімейного насильства є зараз одними з найактуальніших. Проблема насильства не нова, вона існувала завжди й існує у всіх країнах світу. Про цю тему зазвичай не говорять, її часто замовчують. Нерідко тяжко навіть визначити, що, власне, є насильство, а що – ні. Тому 28 жовтня 2021 року саме це з’ясовували провідний спеціаліст Березівського бюро правової допомоги Олександр Крижановський, а також волонтер Олександр Костюков спільно з клієнтами пробації, що перебувають на обліку в Березівському районному секторі пробації №1.

Клієнтам пробації роз’яснили, що відповідно до Закону України «Про попередження насильства в сім'ї» від 15 листопада 2001 року, насильство в сім'ї — будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім'ї по відношенню до іншого члена сім'ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім'ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров'ю. Звернули увагу на основні види насильства та причини проявів насильства.

Олександр Крижановський наголосив на тому, що за насильство в сімї чинним законодавством передбачено кримінальну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність. Згідно Кодексу про адміністративні правопорушення передбачається покарання для «сімейних дебоширів» у вигляді громадських робіт або адміністративним арештом. Також роз’яснив присутнім про спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству: терміновий заборонний припис і обмежувальний припис.

Олександр Костюков повідомив присутнім про систему попередження насильства в сім’ї, органи та установи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї, підстави для вжиття заходів з попередження насильства в сім'ї.

Для закріплення здобутих на зустрічі знань присутнім роздали інформаційні буклети, що містять інформацію вищезгаданої теми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь