Раухівська громада
Одеська область, Березівський район

НА ОДЕЩИНІ ВИСАДЯТЬ МАЙЖЕ 44 ТИСЯЧІ ДЕРЕВ І СТВОРЯТЬ ЛІСИ НА ПЛОЩІ ПОНАД 9 ТИСЯЧ ГЕКТАР

Дата: 30.11.2021 15:59
Кількість переглядів: 369

Фото без опису

Новини 

НА ОДЕЩИНІ ВИСАДЯТЬ МАЙЖЕ 44 ТИСЯЧІ ДЕРЕВ І СТВОРЯТЬ ЛІСИ НА ПЛОЩІ ПОНАД 9 ТИСЯЧ ГЕКТАР

   Пресс служба

Про це повідомив сьогодні на колегії Одеської облдержадміністрації начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.

«Загальна площа лісового фонду області  – 223  тисячі гектар в  тому числі підприємств лісового господарства 140,3 тисячі га. Лісистість області становить 6,2%. Науково обґрунтована лісистість  9%. Щоб її досягти, потрібно створити майже 100 тисяч гектар нових лісів. Лісовідновлення, створення нових лісів, догляд, охорона та захист лісів в Одеській області є основним  стратегічним завданням діяльності лісогосподарських підприємств» – зазначив Володимир Домікан.

За його словами, діяльність державних  лісогосподарських підприємств Одеського обласного   управління лісового та мисливського господарства спрямована на  створення умов  для  розширеного відтворення і підвищення продуктивності  лісових насаджень, збільшення їх ролі в створені розвинутого та ефективного  агропромислового комплексу. А  також на  посилення їх корисних, природних  властивостей, охорону і захист лісів, забезпечення раціонального  використання лісових ресурсів, в тому числі, шляхом всебічного розвитку рекреаційних можливостей.

«Ліси в   Одеській області   відносяться до категорій природоохоронного, наукового, історико – культурного призначення    та рекреаційно-оздоровчих лісів,  які за своїм призначенням і місцерозташуванням виконують переважно водоохоронні,  санітарно-гігієнічні, оздоровчі, рекреаційні, естетичні, виховні та інші функції. Експлуатаційні ліси для задоволення господарських потреб у деревині  у області  відсутні» – додав начальник Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.

В рамках реалізації екологічної ініціативи  «Масштабне залісення України», головою Одеської обласної державної адміністрації на виконання Указу Президента України від 7 червня 2021 року №228/2021 «Про деякі заходи  щодо збереження та відтворення лісів», видане відповідне розпорядження від 24.11.2021 року №1192/од-2021, яким передбачені заходи щодо виконання зазначеної екологічної ініціативи Президента України.

«Розпорядження видане  з метою виявлення самозалісених і деградованих земель державної та комунальної власності, які придатні для створення лісів,обстеження та аналізу виявлених ділянок  з подальшим проведенням на них робіт по лісорозведенню – або щляхом передачі цих земель в постійне користування  держаним підприємствам лісового господарства або шляхом виконання робіт зі створення лісів держлісгоспами на договірних умовах з територіальними громадами» – поінформував учасників засідання колегії Володимир Домікан.

На Одещині висадять майже 44 тисячі дерев і створять ліси на площі понад 9 тисяч гектар, це, за словами Володимира Домікана, дозволить збільшити лісистість області, зменшити вітрову та водну ерозію грунтів, покращити їх родючість; збільшити врожайність сільськогосподарських культур; захистити басейни малих та середніх річок  і цим дати поштовх  їх відновленню; захистити береги  водойм; покращити екологічну ситуацію в області.

«Ліси Одещини являють собою не стільки джерело деревної сировини, скільки  могутній  фактор стабілізації природного навколишнього середовища,  надійну складову єдиної екологічної системи  України» – додав    начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь