A A A K K K
для людей із порушенням зору
Раухівська громада
Одеська область, Березівський район

З’ЄДНУВАЛЬНИЙ КАНАЛ МІЖ ТИЛІГУЛЬСЬКИМ ЛИМАНОМ І ЧОРНИМ МОРЕМ ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ОБЛАСТІ

Дата: 10.01.2022 08:16
Кількість переглядів: 152

Новини 

З’ЄДНУВАЛЬНИЙ КАНАЛ МІЖ ТИЛІГУЛЬСЬКИМ ЛИМАНОМ І ЧОРНИМ МОРЕМ ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ОБЛАСТІ

   Пресс служба

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький ознайомився з ходом робіт з реконструкції з’єднувального каналу, протяжністю в 3,5 км, між Тилігульським лиманом і Чорним морем в Одеському районі області.  Роботи  проведені з морської сторони – встановлені та залиті бетоном труби-палі, які укріплюють буни. Також проведено частину підводних робіт, які включають встановлення паль для захисту всієї гідротехнічної споруди зі сторони моря. Також проведені моніторингові гідрологічні дослідження наповнюваності лиману водою через з’єднувальний канал Тилигул – Чорне море, які показали, що рівень води у водоймі помітно підвищився і продовжує поступово відновлюватися екосистема.

«Фінансування проекту «Реконструкція з’єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем» здійснювалось з двох бюджетів – обласного та державного. Роботи розпочались ще у 2015 році. З початку реалізації проекту профінансовано і використано лише 74,3 млн грн, у тому числі  з державного бюджету надійшло  38,4 млн. грн, з обласного бюджету – 35,9 млн. грн. На сьогодні виконано більше половини запланованих робіт. Канал знаходиться на балансі Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» – зазначає директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації Павло Буланович.

«На жаль, так сталося що під час розробки проєкту каналу, на першому етапі, були допущені не те що помилки, а певні інженерні недоробки, які треба зараз врахувати і створити усі умови для того, щоб повноцінно почав функціонувати канал. Питання екологічної безпеки зараз дуже важливе. І я переконаний, що ми знайдемо і відпрацюємо оптимальний варіант щодо  фінансування з державного, обласного та місцевого бюджету і завершимо цей проєкт» – сказав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь