A A A K K K
для людей із порушенням зору
Раухівська громада
Одеська область, Березівський район

НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОВА МАКСИМ МАРЧЕНКО ЗУСТРІВСЯ З МІНІСТРОМ ОСВІТИ І НАУКИ СЕРГІЄМ ШКАРЛЕТОМ

Дата: 10.02.2023 09:55
Кількість переглядів: 185

1 9

Новини 

НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОВА МАКСИМ МАРЧЕНКО ЗУСТРІВСЯ З МІНІСТРОМ ОСВІТИ І НАУКИ СЕРГІЄМ ШКАРЛЕТОМ

   Прес-служба

Сьогодні Начальник Одеської ОВА Максим Марченко зустрівся з Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом, який перебуває з робочою поїздкою на Одещині.

В рамках розмови обговорили безпеку учасників освітнього процесу, і найголовніше – умови для роботи шкіл та дитсадків регіону в періоди відключення електропостачання. Начальник ОВА підкреслив, що освітня галузь області, як і всі інші, змушена працювати в умовах викликів воєнного стану, суттєво змінивши підходи до освітнього процесу з урахуванням безпекового компоненту. Але попри складні умови обласна влада докладає максимум зусиль, аби заклади освіти в районах та громадах були територією безпеки.

2 8
4 2

«Наше завдання повернути  дітей до шкіл спільно з органами місцевого самоврядування, тож за минулий рік ми провели значну роботу щодо облаштування укриттів у закладах освіти. Зокрема, в тих, де абсолютно було відсутнє укриття, за рахунок виділення коштів з обласного бюджету та бюджетів громад, вони були створенні. В більшості – проведені ремонтні роботи та заходи по оснащенню» – зазначив Начальник Одеської ОВА.

5 3

Окрім цього, завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України з компанією Google та ЮНЕСКО, як продовження ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» Одеська область отримала  сучасні ноутбуки Chromebook у кількості 2061 ноутбук. А за сприяння Фундації Олени Зеленської, в рамках ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проекту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft Одещина отримала сучасні ноутбуки у кількості 4020 ноутбуків. Тож сьогодні освітяни отримують 6081 одиниць комп’ютерної техніки. Сергій Шкарлет наголосив що це покриває 80 відсотків потреби Одеської області.

7
7

Також спільно з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіном Міністром освіти і науки передав 46 одиниць спортивного спорядження, для забезпечення фізкультурно-оздоровчих та рухових активностей груп до 90 дітей, у дитячо-юнацькі спортивні школи Одещини та до закладів загальної середньої освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь