A A A K K K
для людей із порушенням зору
Раухівська громада
Одеська область, Березівський район

Начальник Одеської ОВА Максим Марченко взяв участь, в онлайн форматі, в засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Дата: 06.03.2023 10:04
Кількість переглядів: 247

Сьогодні Начальник Одеської ОВА Максим Марченко взяв участь, в онлайн форматі, в засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулось у Львові за участі Президента України Володимира Зеленського.

Учасники засідання Конгресу першочергово обговорили безпекову та гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих та деокупованих територіях України.

Також представники Офісу Президента, Уряду та Верховної Ради, спільно з керівниками регіонів та громад, зосередилися на планах відновлення та стані реалізації проектів з відбудови енергетичної інфраструктури України, яку зруйнував ворог.

«Ми зберегли функціональність держави і повертаємо все, що потрібно людям: транспорт, звʼязок, соціальні виплати, медицину, постачання електрики й води. Ми відновлюємо інфраструктуру. Тисячі різних об’єктів, що були пошкоджені або зруйновані вщент окупантами, відновлені. Логістика держави перебудована. Так маємо діяти й надалі. На Конгресі домовилися, що вже в березні Кабмін підготує рішення, які потрібні нашим громадам для бюджетної стійкості. Відповідні зміни до закону про державний бюджет України будуть запропоновані Верховній Раді. Сьогодні ж Кабмін на своєму засіданні, яке фактично поєдналось із засіданням Конгресу, затвердив Державну антикорупційну програму. Це системні кроки, які дадуть державі більше прозорості, а суспільству – більше можливостей для взаємодії з державою" - сказав Глава Держави Володимир Зеленський.

В свою чергу Прем'єр-міністр України зауважив, що вже є частина коштів у держбюджеті на відновлення та домовленості з партнерами про фінансову підтримку. А в розробці механізму компенсації збитків, роль громад буде надзвичайно важливою.

"Загалом цього року вже можемо розраховувати на 150 млрд грн. Важливо швидко провести всі підготовчі роботи, які передуватимуть відбудові, зокрема розробити проєктну документацію та верифікувати інформацію в Реєстрі пошкодженого та зруйнованого майна. На сьогодні вже понад 500 громад надали інформацію до Реєстру. Закликаю голів усіх громад активніше долучатися до процесу. Бо наявні та потенційні фінансові ресурси потрібно використати максимально адресно й ефективно. Для цього необхідна чітка взаємодія по лінії Уряд-обладміністрації-громади" - сказав Денис Шмигаль.

Ще одним із важливих питань порядку денного Конгресу – питання внутрішньо переміщених осіб. Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук розповіла про нову стратегію, що розроблена на період до 2025 року щодо роботи з ВПО та озвучила покроковий план її реалізації.

Також у рамках конгресу обговорили створення окремого офісу конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який зосередить увагу на проектній роботі, зокрема формуванні кадрового резерву, наданні організаційної, експертної та юридичної допомоги громадам.

"Конгрес є важливим майданчиком для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, рішення якого допомогають у розв'язанні нагальних проблем регіонів. Особливо зараз в період війни. Адже попереду – масштабна робота з відновлення країни, яка має стати одним із символів нашої незламності. Одещина постраждала від російської агресії. То ж реалізацію проєктів заплановано за чітко визначеними пріоритетами: енергетика, житло, критична, соціальна, транспортна інфраструктура, підтримка малого і середнього бізнесу" - сказав Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Возможно, это изображение 3 человека, люди стоят и в помещенииВозможно, это изображение 1 человекВозможно, это изображение 4 человека, люди сидят, люди стоят и в помещенииВозможно, это изображение 4 человека и люди стоятВозможно, это изображение 4 человека, люди стоят и в помещенииВозможно, это изображение 1 человек, борода и стоитВозможно, это изображение 6 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь